STIŽE SIBIRSKA ZIMA Za Božić nas čeka najhladniji dan – 14!

STIŽE SIBIRSKA ZIMA Za Božić nas čeka najhladniji dan – 14!

Kiša, sneg, led i veliki minus - u najkraćem je ono što nas očekuje u narednih nekoliko dana. Srbiju će okovati Sibirska zima, a kao najhladniji dan, sa temperaturom i do minus 10 stepeni biće najradosniji hrišćanski praznik - Božić.

Rebulički hirdometerološki zavod izdao je i upozorenje da nas već od večeras očekuje kiša, koja će ledeti na tlu. U uotrak će tokom dana ta kiša postepeno prerasti u sneg, pa će se do kraja dan svuda zabeleti.

– Od srede će biti malo toplije, ali nam već od večeri stižu nove padavine. Naoblačenje sa severozapada donosi nam sneg, koji će tokom noći između srede i četvrka početi da pada. Tokom četvrtka u većini zemlje padaće sneg – objašnjavaju u RHMZ.

Međutim, tada padavine prestaju i nastupa trodnevni ledeni talas, koji podrazumeva da se tih dana temperatura neće dizati iznad nule.

– Ta tri dana biće suvo, ali ćemo u jutarnjim satima imati umeren do jak mraz i izrazito nisku temperaturu. U petak živa na termometru u jutarnjim satima biće minus 7 stepeni, a tokom dana biće samo jedan stepen toplije – kažu u RHMZ.

Onda nam sledi Božić, kao najhladniji dan, gde će jutarnja biti i do minus 13, a tokom dana od minus 7 do minus 5 stepeni Celzijusa.

U nedelju, takođe će biti ispod nule, ali ovom danu će se deca najviše radovati, jer će početi ponovo da pada sneg.

VREME U POŽARVCU:

U Požarevcu u utorak oblačno, tokom jutra i prepodneva sa snegom, sredinom dana i posle podne prestanak padavina, a tokom večeri i smanjenje oblačpnosti. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura -1°C, maksimalna dnevna 1°C.

U sredu jutro hladno sa umerenim mrazom, u delovima grada i sa maglom. Minimalna temperatura biće do -5°C, na periferiji grada i niže. Tokom dana uglavnom suvo i toplije, maksimalna temperatura biće do 5°C. U noći između srede i četvrtka biće uslova za slab sneg, dok će u četvrtak tokom dana biti uglavnom suvo.

U noći između četvrtka i petka očekuje se polarni prodor veoma hladnog vazduha sa severa i pojačanje severozapadnog vetra. U petak suvo i veoma hladno. Duvaće jak severozapadni vetar. Minimalna temperatura -11°C, maksimalna dnevna -7°C.

U subotu vedro i još hladnije. Vetar će oslabiti, pa će biti slab. Minimalna temperatura i do -14°C, maksimalna dnevna do -8°C. U nedelju naoblačenje i otopljenje sa snegom.

KOMENTARIŠI