Apple ove godine predstavlja novu iPhone 12 seriju nešto kasnije nego što je to do sada bio slučaj. Ovo su stvari koje su gotovo izvesne, mada se sve uglavnom i dalje drži pod velom tajne.

Stižu četiri nova modela

* iPhone 12 (dijagonale ekrana 5.4 inča)
* iPhone 12 Max (6.1 inča)
* iPhone 12 Pro (6.1 inča, ali bolji hardver)
* iPhone 12 Pro Max (6.7 inča)

Postoje i indikacije da će se najmanji od ova 4 modela zvati iPhone Mini, ali moraćemo da sačekamo da vidimo.

Koliko će da košta novi iPhone?

Procene govore kako bi raspon cena mogao da se kreće od 649 do 1.099 dolara, u zavisnosti od modela.

Kad će biti predstavljeni?

Čini se izvesnim kako će premijera iPhone 12 serije biti održana u oktobru, verovatno sredinom tog meseca. Insajder Džon Proser je na Tviteru najavio 12. oktobar, a još neke informacije idu u prilog tome da će iPhone 12 biti predstavljen 12. ili 13. oktobra, tako da bi trebalo da na ova dva datuma obratimo pažnju.

Kako će izgledati novi iPhone?

Po svemu sudeći, ličiće na kombinaciju modela iPhone 5 i tableta iPad Pro. Napredniji modeli bi pozadi mogli da imaju trostruki sistem kamera i LIDAR 3D senzor, a ostali će verovatno da imaju dve kamere. Kućište će i dalje biti od aluminijuma, odnosno nerđajućeg čelika za jače modele.

Šta sve znamo?

Novu iPhone 12 seriju pokretaće najnoviji A14 Bionic procesor, optimizovan za rad sa veštačkom inteligencijom i proširenom stvarnošću, a podržavaće 5G.

Jeftiniji modeli bi mogli da imaju 64GB memorije za skladištenje, a skuplji 128 GB. Što se RAM memorije tiče, očekuje se kako će iPhone 12 i iPhone Max imati 4GB, a ostala dva po 6GB RAM-a.

Svi modeli mogli bi da imati OLED displej, sa frekvencijom osvežavanja od 60 ili 120 Hz.

Još jedna stvar je drugačija u odnosu na prethodne modele – gotovo sigurno neće biti punjača u pakovanju, već će tu biti novi Lightning kabl, pomoću kog će biti moguće koristiti druge uređaje sa USB-C ulazom za punjenje.

KOMENTARIŠI