Grad Požarevac doneo je 26. januara odluku o finansiranju godišnjih programa u oblasti sporta na području Grada Požarevca u 2021. godini.

Iznos koji će grad davati u 2021. godini iznosi 99,65 miliona dinara. Biće finansirano ukupno 68 klubova, dok je jedan odbijen (Muški rukometni klub Požarevac) zbog višegodišnje blokade računa.

Najviše novca i to dvocifrene milionske iznose dobiće Odbojkaški klub “Mladi radnik”, Sportski savez Grada Požarevca, FK “Mladi radnik 1926”, dok će takođe milionske iznose, ali nešto manje dobiti KK Požarevac, KD “Knez Mihajlo”, kao i ženski fudbalski klub sa teritorije grada.

Povodom dodele sredstava za sport, održana je konferencija za medije u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović na konferenciji za medije je rekao da je do pre nekoliko godina za sport bilo izdvajano 70 miliona dinara a da se sada došlo do cifre od skoro 100 miliona dinara. On je rekao da lokalna samouprava pomaže razvoj sporta na više načina kroz finansiranje programa, poboljšanje i izgradnje sportske infrastrukture, obnavljanje i izgradnje dečijih igrališta, iako to nije klasičan sport je ipak neki način rekreacije za mališane i tu je razvoj školskog sporta. Pavlović je podsetio da je grad u prethodnom periodu izdvojio značajna sredstva za rekonstrukciju sportskih hala u Požarevcu i Kostolcu ali i nizu sportskih igrališta po selima i školama. Nastaviće se finansiranje požarevačkog brenda Ljubičevskih konjičkih igara, turnira 3×3, biciklističke trke Kroz Srbiju i ostalih sportskih manifestacija.

Milan Jović član Gradskog veća zadužen za sport je rekao da se finansira 68 programa a da je odbijen samo jedan a to je MRK Požarevac zbog toga što im je račun, prema podacima Narodne banke Srbije u blokadi duže vreme. Najviše sredstava dobio je Odbojkaški klub Mladi radnik 17 miliona dinara, Sportskom Savezu Srbije je po konkursu odobreno oko 13 miliona dinara a Fudbalskom klubu Mladi radnik 1926 komisija za sport je dodelila je 13 miliona dinara, Konjičkom društvu Knez Mihailo je odobreno 5,3miliona dinara, dok je po 5 miliona dinara odobreno Košarkaškom klubu Požarevac i Ženskom fudbalskom klubu Požarevac a Klub Malog fudbala Požarevac dobio je 3 miliona dinara. Po prvi put iz budžeta će se finansirati i dva nova rukometna kluba, Omladinski rukometni klub Mladi Radnik i Rukometni klub “Nemanjić”.

Predsednik Sportskog Saveza grada Požarevca Zlatan Kostić iskoristio je priliku da se zahvali gradonačelniku i gradu što su imali sluha da i u ovim teškim vremenima ne samo da očuvaju iznos sredstava koji je izdvajan za sport nego i da ga povećaju. Pohvale za to su stigle i sa raznih strana od Olimpijskog komiteta Srbije pa do svih nacionalnih sportskih saveza.

4 KOMENTARA

  1. Živo me interesuje da li neko pravda trošenje ovih sredstava ili se radi o parama bačenim kroz prozor.

KOMENTARIŠI