Sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu u Požarevcu predložena za sudiju u Majdanpeku

Sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu u Požarevcu predložena za sudiju u Majdanpeku

Foto: Urban City // B.P.

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas raspravu o Predlogu odluke o izboru 17 sudija koji se prvi put biraju na funkciju u Loznici, Majdanpeku, Novom Sadu, Senti, Surdulici, Bačkoj Palanci, Beogradu, Zaječaru, Kraljevu, Pančevu i Kragujevcu.

Za sudiju Osnovnog suda u Loznici predložena je tužilački pomoćnik u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, Jelena Srdanović, dok je za sudiju Osnovnog suda u Majdanpeku predložena sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu u Požarevcu Svetlana Jović.

Za sudije Osnovnog suda u Novom Sadu predloženi su Mirna Vujičić Bursać, Marko Petrović, Jelena Obrenov i Miloš Sekulić, dok je za sudijsku funkciju u Osnovnom sudu u Senti predložena Nina Atanaković Sulomar.

Visoki savet sudstva je za sudije Osnovnog suda u Surdulici predložio Valentinu Cvetković i Sunčicu Cvetković, a za sudiju Prekršajnog suda u Bačkoj Palanci Milanu Petrović.

Za sudije Prekršajnog suda u Beogradu predloženi su Mina Boruta Ristić i Aleksandra Šućur, a za sudije Prekšajnog suda u Zaječaru Gabriola Ivanov i Milijana Jovnaš.

Poslanici će odlučivati i o tome da sudija Prekršajnog suda u Kraljevu bude Nataša Rubežić, Prekršajnog suda I Pančevu Maja Šormaz i Privrednog suda u Kragujevcu Iilija Đorović.

KOMENTARIŠI