UEFA je Fudbalskom savezu Srbije dostavila podatke o još jednoj sumnjivoj utakmici. Pod lupom je susret Srpske lige „zapad“, Mladi radnik 1926 – Sušica (1:0).

Utakmica u Požarevcu odigrana je prvog maja, u sklopu 28. kola. Fudbaleri Mladog radnika upisali su pobedu, zahvaljujući pogotku Marka Dželebdžića, u 44. minutu.

Specijalizovane službe, povezane sa softverima svetskih kladionica, primetile su neuobičajene pojave uoči susreta. Uz veliki broj uplata na očekivan ishod, pobedu Mladog radnika, identifikovano je i da većina domaćih kladionica nije ni ostavila mogućnost klađenja na spornu utakmicu.

U isto vreme, preko posebnog programa, na sajtu FSS, stiglo je nekoliko anonimnih prijava za očekivan rezultat i pobedu domaćina na požarevačkom stadionu „Vašarište“. Taj trag, takođe, uzet je kao merodavan u konačnom pokretanju postupka.

Predmet je već prosleđen predstavnicima obeleženih klubova na izjašnjenje. Postupak podleže uobičajenoj proceduri – posle prijave i reakcije oficira za integritet FSS, preko nadležnih organa, u ovom slučaju disciplinskog sudije Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije, zatraženi su pisani odgovori. Slučaj bi u prvom stepenu trebalo da zaključi Zoran Janković, zadužen za disciplinu na terenima najvećeg fudbalskog regiona u sistemu FSS.

Odluka se očekuje tokom naredne nedelje, prenosi SportKlub.

KOMENTARIŠI