Susret 32. klase Vojne akademije u Požarevcu

Susret 32. klase Vojne akademije u Požarevcu

Kasarna "General Pavle Jurišić Šturm"

U kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu, održan je susret 32. Klase, odnosno 100. klase Vojne akademije kopnene vojske.

Skup je organizovalo Udruženje Vojnih penzionera Grada Požarevca.

Prema rečima predsednika Udruženja vojnih penzionera Grada Požarevca, potpukovnika u penziji Dragutina Strahinjića ideja za ovim skupom se rodila u Banja Luci. Strahinjić se ovom prilikom zahvalio komadantu kasarne pukovniku Dušku Joviću i gradonačelniku Grada Požarevca Saši Pavloviću na pomoći pri organizaciji susreta. On je još dodao da je ovaj skup prilika da se podsete mladalačkih dana i školovanja ali i svojih kolega koji su preminuli.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je rekao da oseća veliko poštovanje prema njima zato što su bili pripadnici naše slavne vojske koja je promenila više naziva od Jugoslovenske narodne armije preko Vojske Jugoslavije pa do Vojske Srbije. On im je izrazio zahvalnost na tome što su bili uvek uz svoju državu i branili je kako u građanskom ratu tako i tokom NATO agresije.

Komandant garnizona Požarevac pukovnik Duško Jović je rekao da je velika stvar što su se okupili nakon 43 godine i što pokazuju vedar duh i pozitivnu energiju.

Zatim su polaznici 32. klase sa domaćinima obišli Spomen sobu gde ih je sprovela direktorka Istorijskog arhiva Požarevac dr Jasmina Nikolić.

KOMENTARIŠI