Sutra RIGOROZNA kontrola saobraćaja u okviru projekta EDWARD

Sutra RIGOROZNA kontrola saobraćaja u okviru projekta EDWARD

Pojačana kontrola saobraćaja - Projekat „Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama“

U okviru projekta „Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama“, koji po drugi put organizuje Evropska mreža saobraćajnih policija (TISPOL), Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije će u četvrtak, 21. septembra 2017. godine, sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje.

Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu brzine, proveru alkoholisanosti vozača, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa.

Projekat EDWARD ((European Day Without a Road Death) podržan je od strane Evropske komisije i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.

Kako bi se svi građani Evrope što bolje informisali o Projektu, kreirana je internet prezentacija https://projectedward.eu,  koja je dostupna na svim jezicima država članica TISPOL-a. Na ovoj internet prezentaciji organizacije i građani se pozivaju da potpišu zakletvu o bezbednom učešću u saobraćaju.

Projekat EDWARD se sprovodi sa ciljem da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginule osobe u saobraćajnim nezgodama ili da broj poginulih i teško povređenih osoba bude što manji.

U 2016. godini, na dan realizacije Projekta, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji nije poginula nijedna osoba.

KOMENTARIŠI