Foto: Urban City // B.P.

Grad Požarevac obaveštava da će u subotu, 20. maja u periodu od 19 do 22 časova, ukoliko se stvore povoljni meteorološki uslovi, biti izvedeno suzbijanje komaraca na teritoriji Grada Požarevca.

Tretman će se izvesti uređajima iz vazduha i zemlje. Uređajima iz vazduha koristiće se preparat na bazi lambdacihalotrina, a uređajima sa zemlje na bazi deltametrina. Mole se pčelari da preduzmu sve neophodne mere zaštite pčela.

Takođe, istog dana, u periodu od 10 do 16 časova, ukoliko meteorološki uslovi dozvole, biće izvedeno i suzbijanje krpelja na teritoriji Grada Požarevca. Tretman će se izvesti na uređenim javnim zelenim površinama na teritoriji Grada. Koristiće se preparat na bazi lambdacihalotrina, u dozi koja nije opasna za ljude, pčele i ostali životinjski i biljni svet.

2 KOMENTARA

  1. Ako bude suzbijanje komaraca i krpelja ovih dana u Pozarevcu treba se sklanjati u zatvorenom prostoru posebno osobe sa slabim imunitetom jer moze da im naskodi zbog upotrebe hemiskih sredstava prilikom prskanja. Treba obavezno u svom dnevnom kutku ukljuciti fotokataliticki preciscivac vazduha koji pruza svez i dezinfikovan vazduh.

  2. Ne Jano,da bi zastitili zdravlje jedino nam moze pomoci maska napravljena od 50 milimetar debelih listica 24 karatnog zlata koje pokriva celo lice.ali samo ako izmedju listica postoji drago kamenje za koje ce se zalepiti toksini.Maska je upotrebljiva 1 sat.

KOMENTARIŠI