Predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević je u saradnji sa bibliotekom „Srboljub Mitić“, na čelu sa direktorkom Danijelom B. Radulović, upriličio svečani prijem učenika – nosilaca Vukove diplome i laskave titule Đaka generacije, sa teritorije opštine Malo Crniće, školske 2017/2018. godine.

Svečanom prijemu je prisustvovala i predsednica Skupštine opštine, Goranka Stević. Prisutne je najpre pozdravila i dobrodošlicu poželela učenicima, nastavnicima, direktorkama škola i roditeljima, direktorka Biblioteke Danijela Božičković Božičković Radulović.

Svečani prijem za učenike generacije i nosioce Vukove diplome

Prisutnima se obratio predsednik Opštine, Mališa Antonijević:

„…Na samom početku želim da kažem, da je trougao koji čine porodica, škola u smislu obrazovanja, i vi deco – lično, veoma važan. Vaše prisustvo, danas dokaz je da smo svi uspeli u tome. Iz kuće ste poneli vaspitanje od strane roditelja, koje se nastavilo u PU „14 oktobar“, u školi ste stekli znanje, pokazali da ste najbolji, a sve to predstavlja dobar znak, da ste na pravom putu i da ćete postati dobri ljudi. Odrastanje i sama porodica je veoma bitna. To kažem zbog prisutnih roditelja, koji su ponosni, kao i svi mi. Osam godina ste bili zajedno, zajedno ste učili, radovali se, ali već sutra upoznaćete nove prijatelje, počećete sa obrazovanjem na jednom višem nivou. U svima vama „čuči“ neki talenat, koji će se vremenom kroz obrazovanje i sazrevanje razviti, što će u velikoj meri doprineti da postanete pre svega dobri ljudi i uspešni i izuzetni u onome što želite da radite u budućnosti. Znam da ste dali sve od sebe, da je bilo dosta odricanja sa vaše strane, da ste dosta učili i zalagali da biste bili najbolji. Obrazovanje kao obrazovanje, svakako je nešto što je bitno, ali ne smete nikad nikoga stavljati ispod sebe, samo zato što možda nije na vašem nivou, jer to pokazuje koliko ste dobri ljudi. Svakoj generaciji ovo poručujem, pa i vama koji ste danas ovde, da kad završite srednje škole, fakultete,, želim da vas vidim ovde u našoj opštini. Nikada nemojte da se stidite odakle ste, ako ste u Požarevcu, Petrovcu, Beogradu ili nekom drugom gradu. Bilo gde da se nalazite, ističite ponosno da ste iz Malog Crnića, jedne male Opštine, ali velike Stiške ravnice. Srbija je mala zemlja, ekonomski nije mnogo jaka, pa vas put možda nanese i van njenih granica. Poštujte zakone tuđe zemlje, ali volite Srbiju. To je moja poruka i dobro je upamtite. Sve ovo govorim sa velikim emocijama i iz duše. Danas je i Vidovdan. Na Vidovdan se su se dešavale mnoge stvari u Srbiji, počevši od puča i pada Slobodana Miloševića, pucnja u Sarajevu – o Gavrilu Principu sve znate, pregovori sa Evropskom unijom, ali je na Kosovski boj svakako najveći događaj koji se desio 1389. godine. Neću da vam držim čas istorije, hoću samo da vam kažem da knez Lazar nije ostao u svom dvoru i nije morao da ide u Kosovski boj, ali je želja za slobodom bila svakako najjača. Ovo vam govorim, da bi sami izvukli pouku, a veruje da ste već to učinili, a to je da nije najvažnije ono što je materijalno , jer to je prolazno. Onakvi kakvi budete u životu, tako će vas pamtiti. Možda ste još mladi, ali sam siguran da ste dovoljno zreli da ste shvatili sve ovo o čemu sam govorio. Čestitam na postignutom uspehu i želim vam puno sreće u daljem školovanju.“, rekao je predsednik Opštine, Mališa Antonijević.

Mališa Antonijević

„…Ako imate svoj cilj i idete ka njemu, budite sigurni da ste na pravom putu. I nemojte da budete poslušni, budite veseli, raspoloženi, radujte se svakom novom danu, i uživajte u svakom trenutku. Budite odgovorni, disciplinovani, postavljajte visoke ciljeve i idite ka njima. Svaki dan obojite i uživajte u njemu. Nemojte da verujete u to da je važno učestvovati, važno je pobediti. Pobediti sebe i biti od sebe bolji. Vi ste uspeli da budete bolji i najbolji. Imamo vukovce i đake generacije. To je veliki uspeh ne samo za vas,, to vam je stepenica ka jednom boljem životu, a svakako je uspeh za vaše roditelje, za vaspitače, za sve one koji vas vole i uspeh za našu zemlju. Ponosimo se vama. Bićete veliki ljudi. U stvari, vi to već jeste. Čestitamo vam sjajan uspeh i nastavite istim putem. Na dobrom ste putu.”,  rekao je još predsednik Opštine, Mališa Antonijević.

Svečani prijem za učenike generacije i nosioce Vukove diplome

Prigodne poklone (tablete, knjige i slušalice za mobilne telefone,) vukovcima i učenicima generacije uručili su predsednik opštine Malo Crniće i direktorka Biblioteke, Danijela Božičković Radulović. Vukovci u školskoj 2017/2018. godini su: Kristina Veličković, Milica Životić, Sara Mitrović (OŠ „Moša Pijade“ Malo Crniće), Ognjen Jovanović, Milena Živanović, Teodora Janković, Nikola Stević (OŠ „Milisav Nikolić“ Boževac) , Danilo Rakić, Aleksa Gajić (OŠ „Draža Marković – Rođa, Smoljinac), a učenici generacije su: Sara Mitrović Ognjen Jovanović, Danilo Rakić i Ana Stojimirović.

KOMENTARIŠI