Svetleće lopte na nebu i iznad Požarevca, neki kažu Space X sateliti…

Svetleće lopte na nebu i iznad Požarevca, neki kažu Space X sateliti…

Neobična svetleća pojava večeras se pojavila na nebu i iznad Požarevca…

Ljudi širom sveta masovno objavljuju identične snimke. Jedan od njih dolazi od izvora bliskog redakciji Urban City od večeras. Sinoć je ova misteriozna pojava, za sada neobjašnjiva uočena i iznad Beograda, ali i iznad još nekoliko gradova u Srbiji.

Redakcija Urban City dobila je snimak na kome se vidi kako neobična svetleća pojava koja menja boje, bdi nad gradom. Snimak je zabeležen u centru Požarevca.

Pojava je kružnog oblika, menja boje i kreće se veoma sporo. Još nekoliko Požarevljana nam se javilo večeras koji su primetili ovu pojavu.

Dolaze informacije da su zabeleženi slučajevi i na Malti, Francuskoj i Španiji.

Sputnjik piše da je američka svemirska kompanija „Spejs Iks“ lansirala 18. marta šestu grupu od 60 satelita koji se trenutno nalaze na visini od oko 280 kilometara iznad tla i polako se penju ka krajnjem odredištu, to jest na visinu od 550 kilometara gde se već nalaze prethodno lansirani sateliti.

Spejs Iks“ je od 24. maja prošle do 18. marta ove godine na raketama „Falkon 9“ lansirao šest grupa po 60 satelita. Pet od njih nije uspelo postići zadanu visinu, te se u orbiti oko Zemlje trenutno nalazi 355 Starlink satelita…

Hiljadu pitanja na koja možemo dobiti isto toliko odgovora, ali nijedan sa sigurnošću. Ostaje nam samo da čekamo, i možda, nekada, dobiti odgovor, a on je… za sada još uvek… negde tamo…

https://twitter.com/zapratime/status/1251238099922743296?s=20

KOMENTARIŠI