Svi normalno u škole od ponedeljka

Svi normalno u škole od ponedeljka

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Od ponedeljka, 27. decembra u osnovnim i srednjim školama primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno.

To je odlučio Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Ova odluka se ne odnosi na osnovne i srednje škole u AP Vojvodina, u kojima je juče završeno prvo polugodište, navodi se u saopštenju ministarstva prosvete.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema “Servis javnog zdravlja” koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” u nedelji od 16. decembra do 22. decembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 885 (0.11 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno je 3 (0.01 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 55 (0.14 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 14 (0.03 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

KOMENTARIŠI