TE-KO Kostolac: Proizvedeno više od 1,68 miliona MWh

TE-KO Kostolac: Proizvedeno više od 1,68 miliona MWh

TE Kostolac B, Foto: Urban City / B.P.

Termoelektrane „Kostolac A“ i „Kostolac B“ su, do kraja marta, elektroenergetskom sistemu Srbije isporučile 1.688.952 megavat-časa električne energije, koliko je ukupno proizvedeno u kostolačkom ogranku EPS-a. Izraženo u procentima to je za 5,8 odsto više u odnosu na plan za ovaj period, što predstavlja potpuno ostvarenje planirane proizvodnje za prvi ovogodišnji kvartal.

Ukupna proizvodnja koju su realizovali blokovi TE „Kostolac A“ u periodu od početka godine do kraja marta, iznosi 544.571 megavat-čas električne energije, odnosno za 7,3 odsto više od plana za prvi kvartal. Planirano je da ukupna godišnja proizvodnja blokova A1 i A2 iznosi 1.801.000 megavat-časova električne energije.

Kada je reč o snabdevanju daljinskog sistema grejanja, u ovoj termoelektrani tokom marta proizvedeno je 49.158 MWht.

U TE „Kostolac B“ proizvedeno je 1.144.381 megavat-čas električne energije, koliko iznosi zajednička proizvodnja blokova B1 i B2 i ovaj proizvodni rezultat je za šest odsto bolji od plana proizvodnje za prvi kvartal.

Plan proizvodnje predviđa da se do kraja godine u ovoj termoelektrani proizvede ukupno 3.717.000 megavat-časova električne energije.

KOMENTARIŠI