Huawei će ovog proleća tržištu ponuditi novi adut P serije, koji u odnosu na konkurenciju ima dvostruku kameru, unapređen dizajn, jaču specifikaciju, novo korisničko okruženje i nekoliko trikova, koji menjaju način na koji upravljamo telefonom. Sve ovo korisnicima je već dostupno i u Srbiji, po ceni koja je povoljnija u odnosu na konkurente iz premijum segmenta.

Nošen uspehom Huawei P9 serije, Huawei je na MWC sajmu u Barseloni predstavio naslednike – manji i slabiji model P10 i veći i jači P10 Plus. Razlike među ovim telefonima su značajne i mada se oba smatraju „flagship“ tipom, P10 je osmišljen kao model koji će se „masovnije“ prodavati, dok je Huawei P10 Plus namenjen korisnicima koji žele najbolje od svega.

Huawei već neko vreme P seriju pozicionira kao vrlo kvalitetnu i moćnu seriju telefona, a „proboj“ koji je napravljen modelom P7, nastavljen je značajno unapređenim P8, pomenutim P9 i sad P10 serijom, koja je kruna onoga što je Huawei radio na izgradnji imidža premijum, pouzdanog i kvalitetnog proizvođača smartfona.

Svaki korisnik traži neku od funkcija koja je njemu najvažnija, a mi ćemo se ovog puta najviše osvrnuti na karakteristike kakve su dizajn, novi skener otiska prsta i sigurnost telefona, dvostruka Leica kamera, baterija tj. autonomija uređaja, kao i unapređeno korisničko iskustvo, kojem doprinose EMUI 5.1 i snažniji čipset, posebno u domenu grafike i igara.

Dizajn telefona je, u odnosu na P9 seriju promenjen utoliko što je P10 zaobljeniji i ima „mekše“ ivice. Hteo to neko da prizna ili ne, Huawei je izradu uređaja doveo do savršenstva, pa su spojevi na telefonu perfektno odrađeni, metal i staklo se spajaju neprimetno, a svaki otvor na uređaju je idealno obrađen.Telefon je izuzetno čvrst, ne škripi u ruci, zadnji deo nema „lufta“, a P10 ne „cvili“ ni pri jačem stisku. Metal je izbrušen, olakšava držanje i u zavisnosti od toga koji model odaberete površina može biti mat ili visokog sjaja. Huawei je želeo da ugodi svima, pa je P10 dostupan u neverovatnom broju boja – crnoj, beloj, zlatnoj, roze, sivoj, sjajnim varijantama ovih boja, ali i dve nove, potpuno nekarakteristične boje za mobilnu industriju – zelenoj i intenzivnoplavoj. Ove boje Huawei je kreirao zajedno sa Pantone institutom za boje i predstavljaju unikat u smartfon ponudi.

Huawei-P10-min

Najveća novina u odnosu na Huawei P9 seriju je promena položaja senzora otiska prsta, koji je sa zadnje strane telefona prebačen na prednju. Ovaj taster više nije četvrtast, nego je zaobljen i duguljast, a osim osnovne funkcije ima mogućnost kontrole mnogih funkcija telefona. Na zaobljenim bokovima su ulaz za microSD i SIM u jednom (s leve strane) i taster za upravljanje zvukom i Power taster (s desne). Kako bi se razlikovao od konkurencije Huawei je On/Off i taster za zaključavanje obojio tankom trakom crvene boje i učinio ga reljefastim, kako bi se pritiskao lakše. Na vrhu telefona je dodatni zvučnik, a na dnu spikerfon zvučnik, USB Type-C veza i gle čuda – 3.5 mm audio ulaz/izlaz. Ni zadnja strana ne krije previše iznenađenja. Tu je kamera sa „dva oka“, autofokus sistem i dvotonski blic, uz veliki „Leica“ potpis. Antene su, po ugledu na prethodnika, a slično iPhone uređaju „prošarale“ gornju i donju ivicu telefona.

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE

KOMENTARIŠI