Teodora Simović i Elzan Bibić pobednici Uličnih trka GRAND PRIX u Požarevcu

Teodora Simović i Elzan Bibić pobednici Uličnih trka GRAND PRIX u Požarevcu

Foto: Urban City // Arhiva

Na međunarodnim uličnim trkama “Gran pri” održanim večeras u Požarevcu, u kategoriji seniora, na stazi dugoj 3.000 metara, prvi na cilj stigli su Teodora Simović iz Novog Pazara, prvakinja Balkana na 10.000 metara, i njen sugrađanin, Elzan Bibić, koji je na ovom takmičenju pobedio već tri puta.

– Od početka sam se trudio da nametnem brži ritam trke i u tome sam i uspeo. Srećan sam zbog pobede, jer je ostvarena u jakoj konkurenciji – rekao je Elzan Bibić. Drugo i treće mesto među seniorkama zauzele su Sajma Murić iz Novog Pazara i Kristina Mora iz Kenije, a među seniorima Osman Junuzović iz Doboja (BiH) i Hilari Kiptun Majo Kimajo iz Kenije. Pred ljubiteljima atletike, koji se nisu obazirali na kišu, održano je 25 trka, uz učešće preko hiljadu takmičara iz 30 domaćih i stranih klubova.

Ulične trke održavaju se povodom obeležavanja 15. oktobra, dvostrukog Dana oslobođenja Požarevca – u Prvom i u Drugom svetskom ratu. Njih svake godine organizuje gradski Sportski savez, u saradnji sa Atletskim klubom „Požarevac“, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI