Teorije zavere koje se šire svetom same po sebi su prilično sulude, ali kao da se u poslednje vreme pojačavaju sa porastom globalne nesigurnosti, pa čak i panike u vezi sa koronavirusom.

Već smo tako imali prilike da naiđemo na teorije koje su povezivale 5G tehnologiju sa širenjem ove zaraze, mada bez ikakvog utemeljenja u stvarnosti.

Međutim, taman kada pomislimo da smo videli i čuli sve što je ljudski mozak u stanju da izmisli strahu od nepoznatog, pojavi se nova teorija, , prenosi portal Bug.hr.

Jedna od takvih se ovih dana širi društvenim mrežama, a glasi kako je metalna žica u hirurškim zaštitnim maskama za lice (koja služi da se maska lakše prilagodi nosu), zapravo, 5G antena. Ovo, narano nema apsolutno nikakve veze jedno sa drugim, a video ima 1.4 miliona pregleda za samo četiri dana.

Kratak je put od maske do čipa

Niko od teoretičara koji veruju u to i plasiraju takve informacije ne objašnjava kako ta antena radi, ali “sigurni” su da znaju ša je u pitanju. Prema njihovim rečima, vlade širom sveta teraju ljude na nošenje maski, kako bi onda vlasti mogle da ih prate, a potom da ih testiraju, vakcinišu i čipuju.

Imajući na umu koliko je bizarna i sumanuta ova teorija, veoma je moguće i da je neko pokrenuo iz šale, a onda je na društvenim mrežama pala na plodno tlo.

Tamo se brzo proširila među onima koji su i inače spremni da poveruju u razne institucije iza svetskih dešavanja, od ljudi-guštera do misterioznih vladara iz senke.

https://twitter.com/i/status/1281532739490066433

KOMENTARIŠI