Foto: Urban City // ilustracija

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se na mostu Smederevo-Kovin, u kojoj su nastradale dve osobe, dok su još dve teško povređene.

Sudarili su se “reno tvingo” smederevskih registarskih oznaka, u kojem su bila četvorica muškaraca, i pikap “reno kango” beogradskih tablica. Poginuli su na licu mesta suvozač iz “tvinga” i putnik koji je sedeo na zadnjem sedištu iza suvozačevog, dok su vozač i drugi putnik teže povređeni.

Na licu mesta nastradali su V. Z. (46) i Z. A. (49), dok su teške povrede zadobili A. S. (21) i M. M. (39), svi iz Smedereva.

Uzrok nesreće je, kako saznajemo, led na putu.

– Vozač “tvinga” je, najverovatnije zbog leda i neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom, koje je proklizalo, a potom se zarotiralo, prešlo u drugu saobraćajnu traku i desnim krajem udarilo u teretno vozilo koje je nailazilo iz suprotnog smera – kaže zamenik osnovnog javnog tužioca u Smederevu koji je obavio uviđaj.

Naloženi su obdukcija i tehničko veštačenje vozila.

Povređeni M. M. i A. S. su zbrinuti u smederevskoj bolnici. Jedan je tokom prepodneva operisan, potvrdio je za “Novosti” direktor bolnice dr Nenad Đorđević, a drugi je upućen u Urgentni centar u Beogradu.

KOMENTARIŠI