Ser Tom Džons kaže da će pevati dok god diše. Velška i svetska muzička legenda, koja je u nedelju napunila 80 godina, tvrdi da mu starenje ne smeta, jer su mu “uspomene čudesne”.

U razgovoru za BBC kazao je i da ga karantin zbog koronavirusa podseća na dvogodišnju izloaciju zbog tuberkuloze kada mu je bilo 12 godina.

“Saosećam sa svima koji ne mogu da izađu napolje i igraju se”, rekao je.

Ser Tom, koji je odrastao u velškom gradiću komercijalno je izuzetno uspešan muzičar s više od 100 miliona prodatih ploča i hitovima poput “It’s Not Unusual”, “Green, Green Grass of Home”, “Delilah”, “She’s a Lady”, “Kiss” i “Sex Bomb”.

Šezdesetih godina prošlog veka bio je jedna od najvećih svetskih zvezda, gotovo uz bok Elvisu ili Sinatri. Kroz karijeru se stalno menjao, od popa i roka do kantrija, pa je preko gospela, soula i bluza stigao i do elektronske i plesne muzike.

“Stići do osamdesete i imati tako divne uspomene…, ne želim da stanem. Hvala publici i svima koji su bili uz mene”, rekao je Džons BBC-ju.

“Bog je prema meni bio dobar i glas je još tu. I sve dok je tako, pevanje uživo, pred publikom je ono što želim”, kazao je pevač čiji glas opisuju kao “grleni bariton”.

Zbog mera ograničenja koje su u Britaniji još na snazi, Džons nije imao veliku proslavu rođendana, no on zna što je izolacija. Dve je godine proveo kod kuće, u svojoj sobi, nakon što mu je kao detetu dijagnostifikovana tuberkuloza.

“Sećam se toga i pitam se kako se današnja deca nose s time. To me naučilo da zdravlje ne uzimam zdravo za gotovo”, kazao je vitalni pevač.

KOMENTARIŠI