TOPLJENJE: Proglašen NARANDŽASTI meteoalarm za Požarevac, u nedelju i do 41 stepen!

TOPLJENJE: Proglašen NARANDŽASTI meteoalarm za Požarevac, u nedelju i do 41 stepen!

Foto: Pixabay // ilustracija

RHMZ izdao je narandžasto upozorenje za visoke temperature koje će između ostalih delove Srbije zahvatiti i Požarevac i širu okolinu. Upozorenje će biti na snazi sve do utorka, 13. avgusta.

Foto: RHMZ

Po prognozi (zaključno sa 7. avgustom u 13 časova) za nedelju i ponedeljak očekuju se temperature od 39 stepeni, a što se subjektivnog osećaja tiče, očekuje se da će u nedelju temperatura dostići 41, odnosno u ponedeljak 40. podeok.

Foto: AccuWeather

Danas će najviša dnevna biti od 33 do 36 stepeni, saopštio je RHMZ.

I u Požarevcu sunčano i veoma toplo, a najviša dnevna oko 35 stepeni, subjektivni osećaj i do 38 stepeni!

foto: Urban City / arhiva

Meteorolog Nedeljko Todorović je rekao za RTS da je pred nama najtopliji deo leta. Dodaje da bi u poslednjim danima pred osveženje koje dolazi 14. ili 15. avgusta temperatura u nekim mestima mogla da dostigne i 38 stepeni, pre svega na jugu Srbije. Todorović navodi i da je slab dašak vetra i da zbog toga neće biti ublažena sparina.

Foto: AccuWeather

Kada je o izgledima vremena do kraja avgusta reč, Todorović je rekao da se očekuje da će u periodu od 14. do 20. avgusta temperature biti između 28 i 32 stepena uz ređu pojavu pljuskova. Nakon 20. avgusta opet se očekuje blagi porast temperature.

Krajem avgusta se ponovo mogu očekivati povremena kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Nakon 20. avgusta opet se očekuje blagi porast temperature.

KOMENTARIŠI