Tradicionalni Dani suncokreta po 14. put u Batuši u petak 12. jula

Tradicionalni Dani suncokreta po 14. put u Batuši u petak 12. jula

Foto: Bru.nO // Pixabay

Kao što je Urban City već najavio polovinom juna 20019. godine, tradicionalna manifestacija koja se ove godine održava po 14. put u Batuši i okuplja više od 400 učesnika, folkloraca, takmičara u kuvanju gulaša, udruženja žena održače se u petak, 12. jula 2019. godine.

I ove godine u organizaciji Mesne zajednice Batuša, KUD-a “Vlastimir Živković” iz Batuše, i Centra za kuluturu opštine Malo crniće pod pokroviteljstvom Opštine Malo Crniće, na Petrovdan, seosku slavu, 12. jula.

Program počinje Poljoprivrednim kongresom od 14 časova koji če okupiti veliki broj poljoprivrednika. Od 18 časova održaće se izložba starih jela i zanata, kao i kuvanje lovačkog gulaša. Od 19 časova biće priređen kulturno-umetnički program. Od 22 časa održaće se koncert Ljube Lukića.

Batuša, selo u opštini Malo Crniće, smešteno na raskrsnici puteva i podjednako udaljeno, po 15 kilometara od Požarevca, Malog Crnića i Kučeva poznato je po dobrim proizvođačima suncokreta. Ovo selo danas je poznato po tome što u njemu ne postoji domaćinstvo koje ne gaji suncokret.

KOMENTARIŠI