TREĆA SREĆA: U “Štark areni” održan spektakularni koncert nemačke hard-rok grupe SCORPIONS

TREĆA SREĆA: U “Štark areni” održan spektakularni koncert nemačke hard-rok grupe SCORPIONS

Spektakl za pamćenje energični sastav je okončao bisom od dve pesme, posle čega se dugo pozdravljao sa posetiocima

Obožavaoci kultnog hard rok sastava “Skorpions” sinoć su konačno dočekali nemački sastav u “Štark areni”! Posle dva neuspešna pokušaja da se koncert održi – pošto je 2007. otkazan, a prošle godine u decembru odložen, “treća sreća” se ipak osmehnula mnogobrojnom auditorijumu u prepunoj novobeogradskoj dvorani.

Dugo najavljivani spektakl počeo je nastupom domaćih “metalaca”, grupe “Divlje jagode”. Svevremenim hitovima, zvezde jugoslovenske rok muzike dovele su atmosferu do usijanja, a polučasovni nastup završile su upravo pesmom “Divlje jagode”.

Tada je, tačno u 21 čas, na binu izašao legendarni bend iz Hanovera. Koncert je počeo prikazivanjem maskote aktuelne turneje “Crazy world”, da bi se, uz ovacije posetilaca, kojih je bilo preko 8.000, oglasili i početni akordi pesme “Going out with a bang”. Odmah je usledila i numera “Make it real”, tokom koje se na ogromnom ekranu iza benda vijorila zastava Srbije. Pošto je muzika utihnula, frontmen Klaus Majne obratio se publici na srpskom, rečima “dobro veče Beograde, kako ste?!”. Majne se izvinio na prošlogodišnjem odlaganju koncerta, izrazivši zadovoljstvo što se bend predstavio srpskim obožavaocima.

Na pozornici svedene scenografije, kako i priliči rokerima “stare garde”, ubrzo je usledio splet četiri pesme koje su obeležile stvaralaštvo “Skorpionsa” sedamdesetih godina prošlog veka, i to – “Top of the bill”, “Steamrock fever”, “Speedy’s coming” i “Catch your train”.

Posle još jednog, akustičnog spleta, koji je završen vrlo emotivnim izvođenjem hita “Send me an angel”, usledila je i antologijska numera koja je obeležila čitavih pet decenija postojanja benda – “Wind of change”, a koju je publika horski otpevala.

Spektakl za pamćenje energični sastav je okončao bisom od dve pesme, posle čega se dugo pozdravljao sa posetiocima.

TURNEJA


Nakon koncerta u Beogradu, “Skorpionsi” će svirati u Rumuniji, Ujedinjenom kraljevstvu, Francuskoj, Španiji… Evropski deo turneje Crazy world” trajaće sve do početka avgusta, kada koncertnu sezonu grupa nastavlja u SAD i Australiji.

KOMENTARIŠI