Treća verzija pogibije Marka Ž. u Požarevcu: Uhvatio keramičko grlo sijalice pa...

Treća verzija pogibije Marka Ž. u Požarevcu: Uhvatio keramičko grlo sijalice pa slučajno dodirnuo i žicu od struje

Foto: Pixabay // ilustracija

Marko Ž. (17) iz Boževca, nastradao je prekjuče u mesari od strujnog udara. Nesrećni tinejdžer je radio u hladnjači, a poginuo je kada je krenuo da zameni sijalicu. Iako se zvanični nalazi veštaka o tačnom uzroku njegove pogibije još čekaju, do sada su se pojavile tri verzije tragedije.

Najpre se pisalo da je Marko poginuo kada je dotakao keramičko grlo sijalice i da ga je u tom trenutku spržila struja u hladnjači mesare.

Potom se oglasio i rođak nesrećnog mladića i izjavio da ga je struja udarila u trenutku kad je pipnuo oluk na objektu preduzeća za preradu mesa.

– Marko nije menjao nikakvu sijalicu. Neko od kolega ga je zamolio da upali svetlo u hladnjači. On je u tom trenutku bio u dvorištu i kako je krenuo ka prekidaču, na ulazu u hladnjaču, okliznuo se i rukom se pridržao za oluk – tvrdi rođak.

Sada su pojedini mediji preneli i treću verziju Markove pogibije. Naime, prema nezvaničnim saznanjima, Marko je primetio oštećenje na sijaličnom grlu i u trenutku kada je rukama uhvatio keramičko grlo sijalice slučajno je dodirnuo i žicu od struje.

– Nije stigao ni da jaukne, samo je pao, na mestu je ostao mrtav. Odmah su obaveštene hitne službe i dečak je prevezen u bolnicu, ali Marku nije bilo pomoći – kaže izvor upućen u ovaj slučaj.

Marko je, inače, poginuo samo sedam dana pre 18. rođendana. Bio je fudbaler Fudbalskog kluba BSK 1924 Boževac, a rođaci, komšije i prijatelji za nastradalog mladića imaju samo reči hvale.

KOMENTARIŠI