Treće mesto za literarni rad učenice Milene Mitrović sa teritorije Grada Požarevca

Treće mesto za literarni rad učenice Milene Mitrović sa teritorije Grada Požarevca

Treće mesto za literarni rad u kategoriji od petog do osmog razreda osnovne škole, zauzela je Milena Mitrović, V/2, OŠ „Miloš Savić”, Poljana, Lučica, Požarevac

Povodom obeležavanja XXVIII Nedelje zdravlja usta i zuba od 14. do 20. maja 2018. godine, Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” raspisao je konkurs za najbolji likovni i literarni rad na temu „ZDRAVI ZUBI U ZDRAVOJ PORODICI” za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u Republici Srbiji.

U okviru pomenutog konkursa u Zavod za javno zdravlje Požarevac pristiglo je ukupno 74 rada, od toga 67 likovnih (21 iz predškolskih ustanova, 34 od prvog do četvrtog razreda i 12 od petog do osmog razreda osnovnih škola) i 7 literarnih (1 od prvog do četvrtog razreda i 6 od petog do osmog razreda osnovnih škola). Radovi su pristigli iz 4 predškolske ustanove i 7 osnovnih škola sa teritorije Braničevskog i Podunavskog okruga.
Od svih pristiglih radova izabrani su najbolji iz svake kategorije i dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” u Beograd.

Na Republičkom nivou u Centar za promociju zdravlja Instituta za javnozdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” pristiglo je ukupno 597 radova od toga 559 likovnih radova (od čega 237 iz predškolskih ustanova, 261 od prvog do četvrtog razreda, 60 od petog do osmog razreda osnovnih škola i 1 iz specijalizovane ustanove za rad sa decom ometenom u razvoju) i 37 literarnih radova (od čega 3 iz predškolskih ustanova, 28 od prvog do četvrtog razreda i 6 od petog do osmog razreda osnovnih škola). Radovi su pristigli iz 21 okružnog instituta i zavoda.

Radove je ocenjivao Žiri u sastavu: Milica Salaški, mast. likovnih umetnosti; Tatjana Šljivar, dipl. istoričar umetnosti, dr Biljana Kilibarda, šef Kancelarije za prevenciju pušenja, mr sc. Nadežda Nikolić, dr sc. med. Jelena Gudelj Rakić, načelnica Centra za promociju zdravlja i dr Mirjana Tošić, spec. socijalne medicine. Žiri se sastao 1. juna 2018, pregledao sve pristigle radove, napravio selekciju i uži izbor radova i potom odabrao najbolje radove u svakoj od sedam kategorija.

Među najboljim radovima proglašen je i jedan rad sa teritorije našeg okruga. Treće mesto za literarni rad u kategoriji od petog do osmog razreda osnovne škole, zauzela je Milena Mitrović, V/2, OŠ „Miloš Savić”, Poljana, Lučica, Požarevac.

Literarni radovi od V do VIII
III mesto: Milena Mitrović, V/2, OŠ „Miloš Savić”, Poljana,
Lučica, Požarevac

Foto: ZZJZ PO

KOMENTARIŠI