Na Prvenstvu Srbije u ciklokrosu, koje je održano u nedelju na Srebrnom jezeru  biciklisti Borca, Matija Peković, Boško Veličić i Bojan Vasović osvojili treća mesta.

Na Srebrnom jezeru u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i opštine Veliko Gradište održano je Prvenstvo Srbije u ciklokrosu. Ciklokros je biciklistička disciplina koja se održava u zimskom periodu i kombinacija je trčanja, prelaska preko prepreka i vožnje bicikla. Veoma specifična i zahtevna disciplina koja služi da se lakše prevaziđe zimski period.

U kategoriji poletaraca koji su vozili jedan krug, najmlađi član ekipe Matija Peković osvojio je treće mesto.

U kategoriji mlađih kadeta koji su vozili tri kruga, Boško Veličić kome je ovo prva sezona u toj uzrasnoj kategoriji osvojio je treće mesto. Dobru vožnju imao je i Dejan Cogoljević osvajanjem četvrtog mesta.

U kategoriji juniora koji su vozili osam krugova, dobru vožnju imao je Bogdan Milošević osvajanjem četvrtog mesta, ali nešto lošiji start udaljio ga je od borbe za medalju.

U kategoriji seniora očekovalo se da će Stefan Stefanović, a pogotovo novo pojačanje Borca Jovan Rajković, biti konkurentni za medalju. Medjutim nešto lošiji start i kasnije lošija vožnja uzrokovali su da ne ostvare očekivano. Stefan Stefanović osvojio je šesto mesto, dok je Jovan Rajković bio plasiran izmedju 10-15 mesta. U ovoj kategoriji biciklisti Partizana iz Beograda osvojili su ubedljivo prva tri mesta.

Na svečanosti po završetku prvenstva izvršeno je proglašenje pobednika Kupa Srbije za 2017.godinu. Biciklist Borca osvojili su u ekipnom plasmanu drugo mesto kod seniora i poletaraca i treće mesto kod kadeta. U pojedinačnom plasmanu senior Marko Danilović osvojio je drugo mesto, a poletarac Boško Veličić treće mesto.

KOMENTARIŠI