PODELI
Foto: Urban City

Danas, 21. maja u selu Lučica u blizini Požarevca, održana je tribina “Žene žive i na selu!”.

Foto: Urban City

“Žene žive i na selu!” je kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama. Kampanja ima za cilj osnaživanje žena u ruralnim sredinama kao i podizanje svesti o značaju preventivnih zdravstvenih pregleda. Ova kampanja organizuje se u 8 sela u Srbiji. Današnja tribina u selu Lučica је četvrta ро redu.

Na otvaranju prisutnima su se obratili Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, Biljana Manić, doktor opšte medicine i Vladan Bošković, psiholog.

Foto: Urban City

Nakon toga usledila je panel diskusija na kojoj su o položaju i životu žena na selu govorili Danijela Rajković i Maja Radulović, selo Prugovo, Plamenka Laćarac i Bogdanka Šugić, selo Begeč.

Tribinu je otvorio predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić, koji je ovom prilikom rekao da lokalna samouprava grada Požarevca ne razdvaja žene koje žive u seoskim sredinama i u urbanom području.

BOJAN ILIĆ, Foto: Urban City

“Prisutni su mogli da čuju zdravstvene radnike, gde se pričalo o edukaciji žena o preventivnim zdravstvenim pregledima, takođe razgovaralo se i o populacionoj politici. Osim toga žene se na selu moraju osnažiti kao i svuda u borbi protiv nasilja u porodici. Takođe želimo da čujemo i razgovaramo sa ženama iz seoskih sredina o njihovim idejama i inovacijama kako da unaprede i poboljšaju život koji se odvija u seoskim sredinama”, rekao je Ilić.

Foto: Urban City

Ovom prilikom vršena je i kontrola zdravlja meštanima sela Lučica.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI