Trinaesti SILAFEST od 29. avgusta

Trinaesti SILAFEST od 29. avgusta

 U Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru od 29. avgusta do 04. septembra održaće se 13. SILAFEST. 

SILAFEST je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festival ove vrste filmova u svetu koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbulu…

Ova jedinstvena turističko-ekološka manifestacija na našim prostorima, uobičajeno okuplja desetine, turističkih radnika, reditelja, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade.

Ove godine je od 196 pristiglih filmova, selekciona komisija odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 55 najboljih ostvarenja. Te filmove će zainteresovani u Velikom Gradištu moći da vide uživo. Zainteresovani iz celog sveta će moći, kao i prošle godine, da ih vide na linku  KLIKNI OVDE  ili jednostavno  pretragom na YouTube kanalu SILAFEST ONLINE 2021.

Ovogodišnji članovi žirija bili su Andreas Mescuh producent iz Graca, Austrija, Ljilljana Čerović, dugogodišnji službenik TOS, Srbija, Iskra Maksimović director turističkog kompleksa “Tvrđava Golubački grad” i Shubra Vandit, reditelj iz Indije. Pretsednik žirija je Julian  McDonell reditelj i producent iz Londona, jedan od ranijih dobitnika GRAND PRIX Silafesta.

KOMENTARIŠI