Trofej Evrobasketa stigao u Beograd, od petka do nedelje Trofej Beograda 2017

Trofej Evrobasketa stigao u Beograd, od petka do nedelje Trofej Beograda 2017

Originalni FIBA Eurobasket trofej, sada njegova treća verzija, biće „gost“ Beograda predstojećeg vikenda, tokom trajanja Beogradskog trofeja (11.-13. avgust).

Trofej koji je namenjen najboljoj ekipi evropskog kontinenta nosi ime Nikolaja Semaška koji je bio predsednik FIBA Evrope i potpredsednik FIBA. Ova nova verzija trofeja predstavljena je novembra 2016. godine tokom žreba za Eurobasket 2017.

Sam trofej zadržao je isti oblik i dimenzije kao prethodni, koji je poslednji put podigla repezentacija Španije 2015.godine, ali je nova varijanta usledila kao „unapređenje“ cele serije trofeja koji se dodeljuju i ostalim kontinentalnim šapionima. Trofej je napravljen od mesinga, sa zlatnim i srebrnim delovima, a težak je 4,5 kilograma.

U Beogradu će trofej „gostovati“ tri dana, tokom održavanja međunarodnog turnira Trofej Beograda, a biće izložen u dvorani „Aleksandar Nikolić“, na ulazu iznad biletarnice. Svi zainteresovani moći će da se fotografišu sa trofejom pre početka utakmica tokom sva tri dana trajanja turnira. Trofej će „proputovati“ Beogradom u subotu (ili nedelju – u zavisnosti od vremenskih prilika) u poslepodnevnim časovima. Naime, u 14 sati će Trofej krenuti sa platoa ispred Hrama Svetog Save, da bi oko 14.30 došao do Trga Nikole Pašića, gde će prolaznicima biti na raspolaganju za fotografisanje. Oko 15 časova se seli na Terazije, kod hotela „Moskva“, pre nego što oko 15.30 ćasova dođe do „poslednje stanice“ – Knez Mihajlove ulice i Ruskog cara.

Sve vreme će Trofej pratiti promotivni tim i zvanična maskota Evrobasketa 2017 koja će animirati kako najmlađe, tako i starije prolaznike.

KOMENTARIŠI