“Tu gde je pismenost počela”: Obeleženo 285 godina OŠ “Dositej Obradović” u...

“Tu gde je pismenost počela”: Obeleženo 285 godina OŠ “Dositej Obradović” u Požarevcu /FOTO, AUDIO/

U Velikoj sali Centra za kulturu, Svečanom akademijom u petak, 23. novembra, obeležen je Dan Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Požarevcu

U Velikoj sali Centra za kulturu, Svečanom akademijom u petak, 23. novembra, obeležen je Dan Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Požarevcu. Škola je ove godine proslavila 285 godina postojanja.

Foto: Urban City

Ovom prilikom uručene su nagrade i zahvalnice učenicima koji su sa uspehom predstavljali školu na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao i zaslužnim nastavnicima i zaposlenima.

Foto: Urban City

Brojne goste, nastavnike i prijatelje škole najpre je pozdravila direktorka Ivana Joksimović koja je podsetila da je OŠ “Dositej Obradović” nastala davne 1733. godine i da je tada brojala svega 30 đaka u jednom odeljenju i imala jednog učitelja.

IVANA JOKSIMOVIĆ, Foto: Urban City

Ona je između ostalog još rekla da ova škola danas broji 963 učenika, raspoređenih u 37 odeljenja i ima 87 zaposlenih. Ove školske godine upisano je 143 prvaka, što je najveći broj u poslednjih 20 godina.

Ispred lokalne samouprave prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je u svom govoru osvrnuo se na istorijat škole i same početke, pa sve do današnjice, što čini veliku tradiciju ove školske ustanove.

BANE SPASOVIĆ, Foto: Urban City

Spasović je na kraju svog obraćanja rekao da će lokalna samouprava renoviranjem škole u skorije vreme učiniti boravak u školi još boljim, jer se na taj način ulaže u budućnost našeg grada.

Foto: Urban City

Ovom prilikom Gradu Požarevcu i Rukovodiocu školske uprave Veliši Joksimoviću, uručene su plakete za uspešnu saradnju.

Foto: Urban City

Na samom početku svečanosti prikazan je desetominutni promotivni film škole, a u nastavku programa priređen je zanimljiv kulturno-umetnički program.

 

KOMENTARIŠI