TUGA U PETROVCU NA MLAVI: Mala Jovana preminula u bolnici u Atini

TUGA U PETROVCU NA MLAVI: Mala Jovana preminula u bolnici u Atini

Desetogodišnja Jovana Jevremović iz Velikog Laola, koja je bolovala od teškog oblika Hočkinovog limfoma na plućima, preminula je u noći između ponedeljka i utorka

Desetogodišnja Jovana Jevremović iz Velikog Laola, koja je bolovala od teškog oblika Hočkinovog limfoma na plućima, preminula je u noći između ponedeljka i utorka, tokom lečenja na klinici „Ahtera“ u Atini. U ovu grčku ustanovu ona je otputovala zahvaljujući humanitarnoj akciji građana Petrovca na Mlavi i cele Srbije, koji su se na brojne načine borili da sakupe neophodnih 40.000 evra.

Zbog hitnosti lečenja, Jovana je sa majkom otputovala u Atinu i pre završetka akcije. Ona je do proleća ove godine lečena u beogradskom Institutu za majku i dete, gde su roditeljima saopštili da za nju više nema nade.

Nadu su ponudili lekari u Atini, u kojoj se lečenje sprovodi primenom nove biološke terapije A D-CETRIS, čija jedna doza košta 3.250 evra.

Inače, Jovana je drugo dete sa područja Braničevskog okruga koje je preminulo u poslednjih osam meseci, za čije su lečenje građani skupljali novac u humanitarnim akcijama. Prethodno je u Velikom Gradištu, 31. decembra, preminula šestogodišnja Lena Cvetković, takođe lečena u Atini, zbog Juingovog sindroma.

KOMENTARIŠI