Turistička organizacija POŽAREVAC od sutra na Sajmu turizma u Berlinu

Turistička organizacija POŽAREVAC od sutra na Sajmu turizma u Berlinu

Celokupna turistička ponuda Požarevca i Braničevskog okruga, ali naravno i čitave Srbije će i ove godine biti predstavljena na najvećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, koji počinje sutra i traje do 12. marta, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).

Nakon velikog uspeha na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija Požarevac predstaviće ponudu našeg grada od 8. do 12. marta na Sajmu turizma u Berlinu.

Posetioci sajma imaće priliku da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije, pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, živopisnim gradovima i kulturno-istorijskim nasleđem, navodi se u saopštenju.

Na štandu TOS-a, svoju ponudu će predstaviti i Turistička organizacija Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Niša, Dimitrovgrada, Požarevca, Despotovca, ali i agencije Magelan Travel, Serbia tour operator, Turorama, Wild Serbia Adventure, Robinson Avdenture Team, Big Blue Travel, Luna Travel i hoteli MK Resort, Zlatibor Mona, Vila Majur, Turistički Klaster Srem, kao i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i nacionalna avio-kompanija Er Srbija.

foto: TOP
foto: TOP

U četvrtak 9. marta, sa početkom u 16 časova, TOS će održati networking događaj za novinare na kom će biti predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu.

Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju, u kojima učešće uzimaju i novinari, predstavnici turističke privrede, kao i političari. Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje. U Srbiji je u 2016. godini zabeleženo 63.935 dolazaka nemačkih turista, što je za pet procenata više u odnosu na 2015, koji su ostvarili 128.897 noćenja.sajam berlin

Pored zabeleženih dolazaka i noćenja ostvarenih u hotelima u Srbiji, još je 18.940 nemačkih turista koji su na brodovima Dunavom posetili našu zemlju u 2016. godini, navodi se u saopštenju.

KOMENTARIŠI