Slogan ovogodišnjeg sajma „Uživajte na vreme“ šalje jasnu poruku svim ljudima koji vole da putuju, da je sajam najbolja prilika da se bliže upoznaju sa ponudama različitih turističkih destinacija, kako iz zemlje tako i širom sveta, da uporede cene različitih agencija, avio kompanija, hotela, da se informišu šta je ono što će biti aktuelno ove godine, ili jednostavno da uplate po nižim cenama letovanja na već poznatim mestima. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma turizma biće Crna Gora koja zahvaljujući svom geografskom položaju i prirodnim resursima predstavlja pravi izazov za turiste.

Srbija će svoje turističke potencijale predstaviti u hali 4. Akcenat će ove godine biti stavljen na velike mogućnosti koje Srbija pruža turistima. Prirodne lepote, odmor pokraj reka i jezera, sport, rekreacija i avantura samo su neki od šarenolike lepeze resursa koje se nude modernom turisti.

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište nastupiće i ove godine samostalno na sajmu turizma. Pripreme su u toku, a posetioci sajma imaće priliku da ove godine na našem štandu uživaju u jednom potpuno novom doživljaju, zahvaljujući multimedijalnom obilasku destinacije kroz virtuelne šetnje. Štand će svojim dizajnom, na interesantan način, privući ljubitelje sportskog i avanturističkog turizma, a svakako će dominirati Srebrno jezero kao turističko mesto koje tokom turističke sezone privuče oko 700.000 posetioca, i svake godine ostvari preko 30.000 noćenja.to vg 2

Glavni dan prezentacije biće 24. februar, a turističku ponudu prezentovaćemo u velikoj konferencijskoj sali (hala 4 Beogradskog sajma) od 11,00 do 13,00 časova. Na prezentaciji će govoriti predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište Dajana Stojanović, predstavnik košarkaškog kampa „TEO4“ Miloša Teodosića, predstavnik muzičkog festivala „Uranak“ i Snežana Milošević, organizator likovne kolonije. Posetioci prezentacije imaće prilike da uživaju u nastupu Ansambla narodnih igara i pesama „Vlastimir Pavlović Carevac“ kao i u izložbi slika Udruženja likovnih stvaralaca „Đura Jakšić“ iz Požarevca.to vg 3

Na prezentaciji će se govoriti o postignutim rezultatima i akcijama koje je opština Veliko Gradište pokrenula u cilju jačanja turističke ponude kao i o investicijama i primerima dobre prakse. Kamp „TEO4“ uspešno je završio svoju prvu sezonu na Srebrnom jezeru a pripreme za 2017. uveliko traju, organizatori najvećeg događaja u Srbiji u okviru prvomajskih praznika govoriće o omladinskom turizmu i najaviti Uranak festival na Srebrnom jezeru, a biće predstavljena i likovna kolonija, koja nas očekuje u toku godine.

Druženje će se nastaviti prigodnim koktelom i posetom štandu opštine Veliko Gradište.

U okviru priprema za nastup na sajmu, rade se novi prospekti, turistički spotovi i različiti promotivni rekviziti koji će upotpuniti doživljaj. Izuzetan multimedijalni prateći program na štandu, posetiocima će doneti nezaboravno iskustvo, a turistima već dobro poznata ponuda opštine Veliko Gradište svakako će biti prezentovana na drugačiji, moderniji i interesantniji način.

KOMENTARIŠI