Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Više javno tužilaštvo u Smederevu predložilo je sudu da za još 30 dana produži pritvor R. B. (54), ocu U. B, koji se sumnjiči da je na teritoriji Mladenovca i Smedereva ubio devet i ranio 11 ljudi, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Tužilaštvo je predložilo da se R. B, koji je na saslušanju negirao krivicu, produži pritvor zbog sumnje da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

R.B. je se sumnjiči za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R. B, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

U. B. je 4. maja u večernjim satima hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba i pokušao da ubije još  njih 12, od kojih je jedan mladić nedavno preminuo.

Kako se sumnja, dok je bežao od policije prvo je ukrao kola, nakon čega je naredio taksisti da ga vozi preteći mu bombom.

KOMENTARIŠI