Tvrđava Golubački grad biće svečano otvorena 30. marta

Tvrđava Golubački grad biće svečano otvorena 30. marta

Tvrđava Golubac biće svečano otvorena za posetioce 30. marta 2019. godine od 10.00 do 17.00 časova.

Tog dana odvijaće se poseban Srednjovekovni program na Tvrđavi koji će obuhvatiti kovačku radionicu, radionicu za zradu lukova i strela za decu, streličarstvo,
program za decu, viteške borbe, radionicu kaligrafije, koncerte srednjovekovne muzike.

Foto: Tvrđava Golubački grad

Cene ulaznica

Pojedinačna ulaznica je 600 dinara (uključen i parking),
grupna ulaznica iznosi 450 dinara (grupe 10+) obavezan je vodič Kompleksa Tvrđava Golubački grad,
školske ekskurzije – pojedinačna ulaznica 150 dinara (samo ulaz u Palatu),
deca od 12 do 18 godina – pojedinačna ulaznica 120 dinara,
penzioneri (samo registrovana udruženja) – pojedinačna ulaznica je 300 dinara.

Unutrašnji raspored zona na Tvrđavi

Zelena zona je dostupna svim kategorijama turista i obuhvata tri kule i Palatu. U Palati je smeštena digitalna prezentacija kompletne Tvrđave i u njoj se odvijaju prezentacije vodiča. Palata je dostupna i osobama sa inviliditetom odnosno osobama koje se kreću uz pomoć ili u kolicima. Kule nisu dostupne osobama koje se kreću uz pomoć kolica. U Ulaznoj kuli ili kuli 8, na sva tri sprata smeštena je izložba posvećena vitezovima. U Zelenu zonu mogu da uđu maloletna lica (deca) samo u pratnji roditelja. Za grupne posete obavezan je vodič Kompleksa Tvrđava Golubački grad.

Foto: Tvrđava Golubački grad

Plava zona je srednje teška zona i nije otvorena za samostalne posete turista već je dostupna samo uz pratnju posebnih pratilaca (zaposlenih) u Kompleksu. Staza zahteva viši nivo fizičke spremnosti posetilaca i na njoj mogu da borave u isto vreme samo grupe do 5 posetilaca. Ulazak i poseta ovoj zoni je zabranjena maloletnim licima. Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara.

Crvena zona je teška zona i nije otvorena za samostalne posete turista već je dostupna samo uz pratnju posebnih pratilaca (zaposlenih) u Kompleksu. Staza zahteva veoma visok nivo fizičke spremnosti posetilaca i na njoj mogu da borave u isto vreme samo grupe do 5 posetilaca. Ulazak i poseta ovoj zoni je zabranjena maloletnim licima. Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara.

Crna zona je izuztno teška zona i nije otvorena za samostalne posete turista već je dostupna samo uz pratnju posebnih pratilaca (zaposlenih) u Kompleksu. Staza zahteva najviši nivo fizičke spremnosti posetilaca i njome može da se kreće samo po jedan posetilac u pratnji pratioca iz Kompleksa. Zona nije preporučljiva osobama sa srčanim slabostima. Ulazak i poseta ovoj zoni je zabranjena maloletnim licima. Cena pojedinačne ulaznice je 1200 dinara. Ulaznica za ovu zonu omogućava i ulazak u plavu zonu.

 

KOMENTARIŠI