Foto: Urban City // Ilustracija

Načelnik uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov kaže da je prošle godine bio najmanji broj poginulih u nesrećama od kada se prati stanje bezbednosti saobraćaja na putevima u Srbiji.

Nebojša Arsov je naveo da je prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginula 531 osoba što je za tri odsto manje u odnosu na 2018. godinu. Takođe, povređeno je i za oko 6,5 posto manje osoba u saobraćajnim nezgodama, saopštio je MUP.

“Ipak, naš cilj je da broj povređenih i poginulih što više smanjimo. Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da se savesno ponašaju, da poštuju saobraćajne propise, jer je to jedini i pravi način da niko ne bude povređen i da se svi osećamo sigurno i bezbedno u saobraćaju”, poručio je Arsov.

Načelnik Uprave granične policije Miljan Stanojević istakao je da je 72 miliona putnika prešlo naše granične prelaze u prethodnoj godini.

“Zahvaljujem se svim pripadnicima granične policije koji predano rade tokom cele godine što pokazuju i odlični rezultati. U godini iza nas na srpskim granicama zaplenjeno je 2,6 tona narkotika”, naglasio je Stanojević nakon obilaska Graničnog prelaza Batrovci.

Podsetio je i da granični policajci svakodnevno obezbeđuju državnu granicu i da su na usluzi građanima i putnicima na svim graničnim prelazima u našoj zemlji.

KOMENTARIŠI