U bunkeru autobusa krili lice sa crvene Interpolove poternice

U bunkeru autobusa krili lice sa crvene Interpolove poternice

Foto: MUP

Policija je na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju, uhapsila vozača i suvozača autobusa koji se sumnjiče da su krijumčarili 23-godišnjeg muškarca za kojim je raspisana crvena poternica Interpola iz jedne evropske države. Lice s poternice je privedeno u ekstradicioni pritvor.

Uhapšeni su N. K. (1985) i R. K. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je MUP.

Vozač N. K. i suvozač R. K. se sumnjiče da su u autobusu, u delu za odmor vozača, sakrili 23-godišnjeg muškarca koji je kod sebe imao tuđu ličnu kartu, a nakon utvrđivanja pravog identiteta ustanovljeno je da je za njim raspisana međunarodna crvena potraga Interpola od strane jedne evropske države.

N. K. i R. K. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, dok je protiv 23-godišnjeg muškarca podneta prekršajna prijava zbog korišćenja tuđe lične karte, a nakon toga je priveden u ekstradicioni pritvor.

KOMENTARIŠI