GP Dobrakovo, Foto: urban City // ilustracija

Vlada Crne Gore odlučila je, usled povoljnije epidemiološke situacije, da dodatno ublaži mere, pa se tako ukidaju kovid potvrde, a mera nošenja maski ostaje na snazi.

Kako je na konferenciji za novinare rekao direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić, ukida se obaveza posedovanja kovid potvrda za ulazak u Crnu Goru, prenele su Vijesti.

Uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mera i poštovanje dozvoljenog broja posetilaca, kovid potvrda više nije potrebna za boravak u ustanovama kulture, ugostiteljskim objektima, sportskim objektima, fitnes centrima i teretanama, dečjim igraonicama, u objektima koji organizuju igre na sreću.

Kovid potvrde nisu potrebne ni na okupljanjima na zatvorenim javnim mestima – javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe, kao i druge manifestacije. Povećava se broj posetilaca javnim priredbama i ostalim manifestacijama na otvorenom, sa 50 na 100. Dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrane, uz prisustvo najviše do 100 osoba.

Dozvoljava se organizacija zabavnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mestima, uz prisustvo najviše do 100 osoba.

Galić je rekao da su posete pacijentima u bolnicama i dalje zabranjene, a izuzetak su posete kovid pacijentima jednom nedeljno uz negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata. Mere će važiti do 25. marta.

KOMENTARIŠI