Na srpsko-crnogorskoj granici ni juče ni danas nije zabeležen veći broj vozila, iako srpski građani sada mogu da ulaze u Crnu Goru uz negativan PC test ne stariji od 72 sata (ili pozitivan na antitela kao znak da je osoba preležala kovid-19), dok crnogorski državljani u Srbiju ulaze bez bilo kakvog testiranja.

Kako prenose “Vijesti”, jedan od policijskih službenika u neformalnom razgovoru je rekao novinarima ovog lista “da su testovi uneli malo zabune kod putnika, ali da se to završava u hodu i bez pravljenja gužvi”.

– Moglo bi se dogoditi da za nekoliko dana i Crna Gora ukine obavezu posedovanja testa za one koji dolaze iz Srbije – rekao je ovaj službenik.

To bi u ovom reciprocitetnom otvaranju granica nekako bilo i za očekivati, s obzirom da se po broju zaraženih, 178 na 100.000 stanovnika, Crnogorci nalaze duboko u crvenoj zoni liste koju je napravio Krizni štab za borbu protiv kovida-19, formiran od Vlade Srbije.

Do tada, četvoročlana porodica koja se odluči da ode na letovanje u Crnu Goru moraće da izdvoji dodatnih 200 evra za testiranje.

Podsetimo, narednih dana trebalo bi da bude potpuno normalizovan i avio saobraćaj između Srbije i Crne Gore.

KOMENTARIŠI