U Kostolcu obeležen Međunarodni dan Dunava

U Kostolcu obeležen Međunarodni dan Dunava

U četvrtak, 27. juna, obeležen je Međunarodni Dan Dunava. Programom je bio posvećen najmlađima i njihovoj edukaciji o očuvanju dunavskog ekosistema.

Ne prljati Dunav zbog životinjskog sveta koji u njemu živi i nas koji volimo reke, poručili su najmlađi Kostolčani, mališani vrtića „Majski cvet“, koji su tom prilikom puštali brodiće od papira u vodu.

Foto: KSC Kostolac

Edukativnim predavanjem i nizom aktivnosti najmlađi su imali priliku da nauče nešto više o reci uz koju žive i o njenom očuvanju. Sportsko – ribolovno društvo „Dunavac”, podelili su bojanke mališanima, a zatim ih upoznali sa osnovnim tehnikama i veštinama pecanja.

Foto: KSC Kostolac

Međunarodni Dan Dunava se obeležava u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke. Konvencija je osnov za
saradnju država radi zaštite najveće evropske reke na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi. Svake godine broj partnera, gradova i građana koji su uključeni u kampanju je sve veći i na taj način poruka o važnosti očuvanja i zaštite reka i racionalnoj upotrebi vodenih resursa stiže do sve većeg broja ljudi.

KOMENTARIŠI