U Kostolcu održana tribina o (zlo)upotrebi antibiotika

U Kostolcu održana tribina o (zlo)upotrebi antibiotika

Kako funkcionišu antibiotici, i da li ih pravilno koristimo? Da li je preporučljivo koristiti ih bez preporuke lekara i kakve to posledice može imati, samo su neke od tema koje su otvorene na tribini o (zlo)upotrebi antibiotika, koja je održana u Kostolcu u organizaciji Unije žena SNS Požarevac i MO Kostolac.

Na tribini su govorili Dr Marko Stevanić i dr Borka Šutović, poznati lekari Doma zdravlja u Kostolcu.

Tema o korišćenju antibiotika sve je aktuelnija jer sa promenom i ubrzanim načinom života, dostupnosti raznoraznih informacija preko interneta i društvenih mreža, sve je češća pojava da se građani odlučuju da antibiotike koriste samostalno i po sopstvenom nahođenju, bez obraćanja lekaru. To može imati štetne posledice i svi prisutni mogli su da dobiju mnogo korisnih saveta kako i šta treba raditi, i još važnije, šta ne treba raditi kad osetimo da smo bolesni.

Verica Savić, predsednica Unije žena SNS Požarevac izjavila je da joj je veliko zadovoljstvo što je u prilici da organizuje tribine ove vrste. Važno je da se tribine organizuju i van Požarevca, kao što je večeras bio slučaj u Kostolcu.

Naredna tribina zakazana je za 30. novembar u maloj sali Doma kulture u Požarevcu.

KOMENTARIŠI