U ovoj mesnoj zajednici kreću radovi na asfaltiranju tri ulice a to su ulica Majevička, vrednost radova na ovoj lokaciji iznosi 3.793.969dinara, dužine 400 metara i širine 4 metra, zatim ulica Drage Mišića, vrednosti 3.691.953 dinara iste dužine i širine kao i prethodna ulica i Đure Jakšića gde je vrednost radova 2.364.933 dinara dužine 200 metara širine 4 metra.

Foto: Urban City

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio da se značajna sredstva ulažu u sve mesne zajednice na teritoriji grada ali da je poseban akcenat stavljen i na sela gde ovakve investicije nisu bile u prethodnih nekoliko godina.

On je još dodao da se i ove godine za uređenje atarskih puteva izdvojilo 30 miliona dinara kao i prošle godine što zajedno sa svim asfaltiranjem po selima predstavlja značajan ulaganja u putnu infrastrukturu.

U planu je da se ove godine na teritoriji Grada Požarevca asfaltira 23,5 kilometara puteva što će svrstati naš grad u sam vrh lokalnih samouprava po asfaltiranim kilometrima.

Foto: Urban City

Ivan Milenković predsednik MZ Lučica zahvalio se Gradu Požarevcu na razumevanju i na izdvojenim značajnim sredstvima za uređenje putne infrastrukture i najavio je nastavak radova na uvođenju kanalizacione mreže.

Foto: Urban City

Ovom prilikom obiđen je i atarski put u dužini od 1,5 kilometra a nasut je šljunkom koji je skinut iz ulica koje su nasipane u prethodnim godinama a sada su asfaltirane.

Inače taj šljunak je ranije bio odlagan na deponije šuta tako da se sada materijal ponovo koristi na dobrobit meštana i u cilju zaštite životne sredine.

KOMENTARIŠI