U Malom Crniću potpisani ugovori sa 18 građana za ugradnju solarnih panela

U Malom Crniću potpisani ugovori sa 18 građana za ugradnju solarnih panela

U opštini Malo Crniće u sredu, 30. novembra potpisani ugovori za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Sredstva za realizaciju programa su obezbeđena od Ministarstva rudarstva i energetike u iznosu od 5 miliona dinara uz sopstveno učešće opštine Malo Crniće u istom iznosu.

Maksimalni iznos sredstava podsticaja koji se dodeljuje građanima je u visini 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om, a maksimalno 420.000 dinara.

Sporazum o tehničkoj saradnji za ugradnju solarnih panela opština Malo Crniće je potpisala sa 12 privrednih subjekata, a ukupno sa 18 građana koji su izabrani u postupku za dodelu bespovratnih sredstava.

Mališa Antonijević, predsednik ove opštine između ostalog je rekao da će ovakve i slične aktivnosti biti nastavljene i u narednoj godini, kao i da će opština Malo Crniće naći sredstva da nijedan građanin koji se prijavi za ove mere ne bude odbijen, već da rebalansom budžeta budu izdvojena dodatna sredstva.


Ovaj tekst objavljen je osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja opštine Malo Crniće pod nazivom “MALO CRNIĆE ZA PONOS 2022”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI