U nedelju i ponedeljak 15. Dani suncokreta u Batuši

U nedelju i ponedeljak 15. Dani suncokreta u Batuši

U organizaciji Mesne zajednice Batuša, KUD-a “Vlastimir Živković” iz Batuše, i Centra za kulturu opštine Malo Crniće pod pokroviteljstvom Opštine Malo Crniće, na Petrovdan, seosku slavu, 11. i 12. jula biće održani 15. po redu Dani suncokreta u selu suncokreta, Batuši.

Prvog dana na programu će biti Memorijalni turnir u gađanju glinenih golubova, zatim takmičenje u kuvanju gulaša, etno izložba udruženja žena, kulturno-umetnički program, a od 22 časa koncert Goce Lazarević.

Drugog dana, na Petrovdan, ove tradicionalne manifestacije koja nije održana prošle godine zbog COVID-19 zarazne infekcije, obaviće se rezanje slavskog kolača tačno u podne, dok je za 14 časova zakazan Poljoprivredni kongres koji će biti uvertira pred svečani ručak i kraj ovogodišnjih Dana suncokreta u opštini Malo Crniće.

Batuša, selo u opštini Malo Crniće, smešteno na raskrsnici puteva i podjednako udaljeno, po 15 kilometara od Požarevca, Malog Crnića i Kučeva poznato je po dobrim proizvođačima suncokreta. Ovo selo danas je poznato po tome što u njemu ne postoji domaćinstvo koje ne gaji suncokret.

KOMENTARIŠI