U nedelju otvaranje Međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma – SILAFEST 2019

U nedelju otvaranje Međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma – SILAFEST 2019

U Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru, od 01. do 06. septembra, održaće se 11. Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma – SILAFEST 2019.

Svečano otvaranje Festivala biće upriličeno u nedelju, 01. septembra, u 20,00 časova dok će se ceremonija dodele festivalskih nagrada održati u petak, 06. septembra, takođe u 20,00 časova, u gradskom parku na obali Dunava (u slučaju kiše u Kulturnom centru).

Ova jedinstvena turističko-ekološka manifestacija na našim prostorima, okupiće desetine režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade. Naime, od 196 pristiglih filmova selekciona komisija je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 57 najboljih ostvarenja.

Izuzetan značaj ovogodišnjem festivalu daće i poljski i profesor Dr Terence Cliford Ammos  koji je ujedno i predsednik žirija.

SILAFEST je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbulu…

Direktni pokrovitelji SILAFEST-a su opština Veliko Gradište, Ministarsto trgovine, turizma i telekomunikacija, Turistička organizacija Veliko Gradište, Turistička organizacija Srbije, Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda i drugi.

KOMENTARIŠI