U opštini Veliko Gradište počinje realizacija Projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj...

U opštini Veliko Gradište počinje realizacija Projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, faza 2“

U opštini Veliko Gradište juče je održan uvodni sastanak povodom početka realizacije Projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, faza 2“, čiji je opština učesnik.

Projekat ima za cilj unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi kroz podršku eksperata i stručno usavršavanje zaposlenih u lokalnoj samoupravi kako bi se podigao kapacitet lokalne samouprave za pružanje kvalitetnih usluga građanima.

Predstavnici lokalne samouprave upoznali su se s konsultantskim timom koji će voditi projekat dok će radni tim lokalne samouprave raditi u sledećem sastavu: koordinator Sanja Stojadinović, zamenik Vesna Milanović i članovi Jasmina Štrbac, Suzana Vasiljević i Jelena Pantić.

Ovom prilikom, prisutnima je predstavljen projekat čija će realizacija trajati do kraja godine. Nakon uvoda u upravljanje ljudskim resursima u javnom sektoru i odgovornosti lokalne samouprave ukratko je predstavljeno trenutno stanje u ovoj oblasti u opštini Veliko Gradište. Tokom sastanka, predstavnici opštine upoznati su sa strukturom i sadržajem paketa podrške, njegovom primenom i dinamikom rada te očekivanim rezultatima konsultantske podrške.

Ovaj projekat zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.

KOMENTARIŠI