#EU za tebe – naziv je kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija. Kampanja se realizuje u medijima, na društvenim mrežama, u saradnji sa državnim insitutucijama, kulturnim ustanovama, organizacijama civilnog društva, institucijama i pojedincima.

U okviru ove kampanje, Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac, organizovala je 17. maja 2019. godine kviz ŠTA ZNAM O EU? Ovim događajem obeležen je Dan Evrope 2019. godine. Takmičili su se đaci požarevačkih osnovnih škola, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Dositej Obradović“. U ljutom okršaju znanja o Evropskoj uniji troje je bilo najbolje. To su đaci OŠ „Dositej Obradović“:

1. mesto – Dušan Ristić, učenik 8. razreda,
2. mesto – Luka Marković, učenik 8. razreda,
3. mesto – Maša Miljković, učenica 4. razreda.

Najbolji su nagrađeni tabletima, donacijom Evropske unije (prvo mesto Alcatel Pixi 4 3G – 9003X tamnosivi, drugo i treće mesto tabletima Denver TAQ-70333). Nagrađenim učenicima uručene su i diplome, a ostalim učesnicima Biblioteka je poklonila knjige.
U organizaciji ovog kviza učestvovali su stručni radnici Biblioteke: Aleksandra Milenković, Milanka Stokić, Jasmina Stepanović i direktorka Biblioteke Vera Zarić Mitrović.

KOMENTARIŠI