PODELI
Foto: Urban City

Od deset časova stupile su na snagu nove mere Vlade Srbije koje se odnose na ograničenje slobode kretanja.

Svim osobama starijim od 65 godina od sada je zabranjen izlazak na ulicu u urbanim sredinama. U mestima koja imaju manje od 5.000 stanovnika, mera se odnosi na one iznad 70 godina. Od 20 časova do pet ujutru niko ne može napolje, osim nadležnih organa i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

Pojedini Požarevljani stariji od 65 godina zatečeni su danas posle 10 časova na ulicama Požarevca. Oni su se oglušili o odluku Vlade Srbije od sinoć.

Policija podnosi prijave i građani se sprovode na kućne adrese za sve one koji ne poštuju zabranu kretanja, a krivični postupci biće sprovedeni naknadno.

Zabrana kretanja neće važiti samo za one sa posebnom dozvolom od poslodavca zbog potrebe rada, kao i za one kojima je neophodna hitna medicinska pomoć.

Vlada Srbije ističe da građani zbog novih mera Vlade nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život u novonastalim okolnostima.

Najavljeno je da će se za mnoge koji neće moći da dobiju pomoć lokalnih samouprava otvoriti supermarketi samo za penzionere nedeljom ujutro između četiri i sedam, kada nema nikoga na ulici.

Za svakog starijeg građanina u marketu biće obezbeđena maska i neophodan razmak u redu.

KOMENTARIŠI