U Požarevcu održan Sajam obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola

U Požarevcu održan Sajam obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola

Sajam obrazovanja su organizovale OŠ „Vuk Karadžić“ i „Dostitej Obradović“.

Foto: Urban City

Vladan Vidojević, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ rekao je da je cilj ovog sajma da srednje škole predstave svoje progame, smerove i uslove, a osnovci se takođe mogu kvalitetno informisati kako bi odabrali zanimanje koje im najviše leži.

Foto: Urban City

Ivana Joksimović, direktorka OŠ „Dositej Obradović“ rekla je da program profesionalne orjentacije obuhvata petofazni model i da se taj program već osam godina realizuje sa učenicima osmog razreda. “Prva faza je samospoznaja, gde se učenici upoznaju sa svojim interesovanjima i sposobnostima, osobinama ličnosti, odnosno predstvaljaju sebe. Ova faza je veoma bitna za sve naredne. U sledećoj fazi učenici se upoznaju sa svim vrstama zanimanja, potom sa mrežom škola Braničevskog okruga. Četvrta faza predstavlja radioničarski rad i odlazak u firme u kojima se upoznaju sa zanimanjima. Na kraju je priprema za završni ispit”, dodala je Joksimovićeva.

Foto: Urban City

Učenici osnovnih škola u holu Centra za kulturu Požarevac na današnjem sajmu imaju priliku da lakše odaberu zanimanje za nastavak školovanja.

KOMENTARIŠI