Ovoj redovnoj sednici skupštine Sindikata komunalnih delatnosti domaćin je bio Grad Požarevac.

Na samom početku skupštine prisutne goste je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao da je grad dosta uložio u javna komunalna preduzeća i da je odradio racionalizaciju zaposlenih u skladu sa zakonom u saradnji sa sindikatima i da je taj process urađen na najblaži mogući način u interesu radnika:

“Iluzorno je verovati da je uređenje bilo koje oblasti života u bilo kom gradu, bez obzira na njegovu veličinu, moguće bez jakih i organizovanih komunalnih preduzeća. Isto tako, uprkos razvoju mehanizacije i modernih tehnologija, ljudstvo je apsolutno nezamenjivo u procesu rada i njegove organizacije komunalnih preduzeća.

Bane Spasović, Foto: Grad Požarevac

Znamo da su pojedini članovi vaših sindikata često izloženi izuzetno teškim uslovima. Znamo, da neretko čitavo radno vreme provode na otvorenom i da svoje poslove obavljaju i po vetru, kiši, snegu. Znamo i to da su vaše kolege u pojedinim zemljama bolje plaćene od vas i zato što znamo, Požarevcu je izuzetno drago da i na ovaj način, kroz pružanje gostoprimstva ovom uvaženom skupu, može da pomogne da se stanje u oblasti komunalnih delatnosti barem malo popravi.

Naš drugi način je dobra saradnja sa predstavnicima komunalnih preduzeća u Požarevcu, osluškivanje njihovih potreba i napor da, u skladu sa mogućnostima uložimo u njihov razvoj i modernizaciju. Ulažući u komunalna preduzeća, znamo da ulažemo u osnovne civilizacijske tekovine i norme, u zadovoljne građane i život dostojan ljudskog bića u 21. veku.”

Foto: Grad Požarevac

Milan Grujić predsednik Sindikata komunalnih preduzeća Srbije pohvalio je Grad Požarevac za saradnju sa ovim sindikatom i što su uvek imali sluha za njihove potrebe i zahteve.

Sednici je prisutvovao i Ljubisav Obrović predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije.

KOMENTARIŠI