U Požarevcu održano Državno prvenstvo u praktičnom streljaštvu

U Požarevcu održano Državno prvenstvo u praktičnom streljaštvu

Ova sportska disciplina je u svetu veoma popularna a u Požarevcu je nastupilo 170 takmičara iz 13 evropskih zemalja

Ova sportska disciplina je u svetu veoma popularna a u Požarevcu je nastupilo 170 takmičara iz 13 evropskih zemalja. Iako se njime u najvećoj meri bave pripadnici specijalnih policijskih i vojnih jedinica, praktično streljaštvo je ipak civilni sport. Profesionalcima takmičenja služe kao dobar trening i testiranje sopstvenih mogućnosti. Prvenstvo je održano u organizaciji kluba praktičnog streljaštva IPSC „Kobre“ a pod pokroviteljstvom Grada Požarevca.

Foto: Grad Požarevac

Predsednik kluba praktičnog streljaštva IPSC „Kobre“, Vukota Đukić između ostalog je izrazio zadovoljstvo što su takmičari zadovoljni organizacijom prvenstva.

„Potrudili smo se da ovu manifestaciju organizujemo na najvišem mogućem nivou i nadam se da smo u tome uspeli. Ovim takmičenjem šaljemo Evropi i Srbiji jednu lepu sliku kako treba to oružje da se koristi. Da se to oružje koristi u sportske svrhe, nikako u druge svrhe, rekao je Đukić.

Foto: Grad Požarevac

Predsednik međunarodne i ruske konfederacije praktičnog streljaštva i jedan od najboljih ruskih sportskih strelaca Vitalij Kruščin pohvalio je dobru organizaciju takmičenja i istakao da praktično streljaštvo predstavlja veoma atraktivan, dinamičan i sve popularniji sport rasprostranjen u preko 100 zemalja u svetu a neke od zemalja članica međunarodne konfederacije su Amerika, Velika Britanija, Rusija, Brazil i mnoge evropske zemlje. Kruščin je još dodao da ovaj sport veoma brzo napreduje i da ima dobru budućnost.

Iako nije jeftino, jer kvalitetan pištolj i svaki ispaljeni metak koštaju, praktično streljaštvo veoma je popularno na svim kontinentima. Ima sve više pristalica i kod nas a Srbija i Požarevac pokazali su se kao dobri organizatori i domaćini Otvorenog državnog prvenstva.

KOMENTARIŠI