U Požarevcu opada broj ukradenih automobila

U Požarevcu opada broj ukradenih automobila

Broj ukradenih putničkih automobila na teritoriji Požarevca u protekloj godini opao je za gotovo 20 odsto u odnosu na 2015. godinu, kada je nestalo 59 automobila.

Broj ukradenih putničkih automobila na teritoriji Požarevca u protekloj godini opao je za gotovo 20 odsto u odnosu na 2015. godinu, kada je nestalo 59 automobila, rečeno je u Policijskoj upravi tog grada.

 Na teritoriji policijske stanice Malo Crniće nestalo je jedno vozilo dok na području policijskih stanica Žagubica i Kučevo nije bilo krađa automobila, rečeno je agenciji Beta.

Policija je našla 27 vozila, dok se ostalima izgubio trag.

Betin izvor naglasio je da se najviše u fokusu kradljivaca automobili kojih ima puno na tržištu, pa je dovoljno i rezervnih delova, a mogućnost nalaženja ukradenog vozila je zbog snabdevenosti tržišta prepolovljena.

Ukradeni automobili se uglavnom rasklapaju u delove, idu u druge gradove i zemlje, ili se vlasnik ucenjuje da u kratkom roku otkupi svoj automobil, dodao je Betin izvor.

Što je auto više sofisticiran to je veća mogućnost da potencijalni lopov lakše dođe do njega, tvrdi izvor.

Najlakše je ometati signal daljinskog ključa kod krađe novih modela.

Kada se ometači koriste, vozač pritiskom na dugme ključa ne uspeva da zaključa automobil ali toga nije svestan i uzda se u tehnologiju.

Ako propusti da proveri da li je auto zaključan verovatno ga neće naći na parkingu jer lopovu je potrebno samo da okrenu ključ.

Kopiranje ključeva, obijanje ili druge, grublje metode, koriste lopovi koji auto otuđuju za delove, a ako je vozilo skuplje, onda auto ne ide na rezanje već će netaknut biti vraćen vlasniku ako ga otkupi za paprenu cenu.

KOMENTARIŠI