Foto: Urban City / B.P.

Centar za kulturu Požarevac je po 15. put domaćin Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.

Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja otvorio je sinoć predsednik Skupštine Grada Požarevca Predrag Mijatović.  Prisutnima se, u ime domaćina i organizatora smotre, Centra za kulturu Požarevac, obratila direktorka Galina Perić.

Prve večeri smotre nastupilo je Pozorište “Dragoljub Milosavljević Gula” KPC Petrovac na Mlavi predstavom “Putujuće pozorište Šopalović” po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Miloša Jagodića.

Žiri smotre koji ove godine radi u sastavu Cisana Murusidze Čolović, rediteljka, Sonja Mirić, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Požarevac i Slavica Jovanović, profesorka Požarevačke gimnazije za glumicu večeri proglasio je Milicu Ilić, koja je tumačila ulogu Gine. Žiri je za glumca večeri proglasio Časlava Čupića koji je tumačio ulogu Drobca. Ovo dvoje glumaca ulazi u konkurenciju za najbolju glumicu i glumca smotre a predstava “Putujuće pozorište Šopalović” za najbolju predstavu 15. Smotre Dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.

Najbolja predstava ovogodišnje smotre biće odigrana u čast najboljeg glumca Amaterskih glumačkih svečanosti “Milivojev štap i šešir” u februaru 2023. godine.

KOMENTARIŠI